Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe pałki z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 8 małych sztuk
olej 4 łyżki
czosnek 5 ząbków
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól wg uznania
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe pałki z kurczaka

Kroki postępowania

1
Do oleju dodać wyciśnięty czosnek, sól, przyprawę do kurczaka po staropolsku i paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Czosnkowe pałki z kurczaka foto
2
Do marynaty włożyć pałki z kurczaka, wymieszać tak, żeby marynata pokryła całe mięso. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Krok 2 - Czosnkowe pałki z kurczaka foto
3
Po tym czasie mięso zrumienić z każdej strony na oleju.
Krok 3 - Czosnkowe pałki z kurczaka foto
4
Do rumianych pałek wlać ok. 2 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4 - Czosnkowe pałki z kurczaka foto
5
Jak mięso będzie już miękkie, odparować resztę wody i ponownie je zrumienić.
Krok 5 - Czosnkowe pałki z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 27.07.2013 23:34
Musiały wyśmienicie smakować.
Ewelina47 06.09.2012 21:12
musz? by? pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak