Sposób przygotowania

Udźce myjemy i oczyszczamy z błonek i tłuszczyku który jest zbędny. Na patelni topimy na małym ogniu cukier, powstaje karmel do którego dodajemy olej, sól, maggi, czosnek dokładnie mieszamy a następnie układamy na nim umyte i osuszone udźce. Dusimy na małym ogniu ok. 40 minut pod przykryciem, Obracamy je w trakcie smażenia, udźce nabiorą pięknego złocistego koloru a na dodatek w całym domu pięknie pachnie. Podajemy na kolację bądź obiad.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    fajnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magula

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Rewelacyjny pomysł z tym karmelem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !