Sposób przygotowania

Jogurt solimy dodajemy majeranek i szczyptę ziół prowansalskich dokładnie mieszamy, kurczaka kroimy w kąski i zalewamy jogurtem. Wstawiamy na 1 godzinę do lodówki aby kurczak przeszedł jogurtem. Przygotowujemy ciasto. Mąkę, szczyptę gałki mieszamy, dodajemy jogurt w którym leżakowały kawałki kurczaka (należy wyciągnąć owe kąski na talerzyk) i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Zanurzamy w cieście kawałki kurczaka i smażymy na głębokim oleju. Podajemy z warzywami i sosami oraz można podać także z ziemniaczkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    fajny przepis
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    robię podobne, są smaczne i soczyste
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Miesko w moim guście
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    taki obiad to coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !