Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik z bakaliami i powidłem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 2% 1 szklanka
cukier kryształ 1 sztuka
margaryna kostka 1/2 kostki
jajko 1 sztuka
powidło 1 słoik
bakalie 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
goździki mielone 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z bakaliami i powidłem

Jajko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką, sodą, goździkami i przyprawa do piernika następnie powoli dodać mleko i utarte jajko z cukrem. rozpuścić margarynę i po ostygnięciu dodać. Po wylaniu ciasta dodać bakalie i powidło. Wsadzić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.06.2013 21:30
lubię ale nie za często to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak