Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane kabaczki

3.0
(11)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 3 sztuki
ocet 0,5 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
cukier 0,5 szklanki
woda 3 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziaren
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
koper 2 pęczki
marchew 2 sztuki
seler 0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane kabaczki

Kroki postępowania

1

Kabaczki myjemy, obieramy i kroimy w małe paseczki.

Krok 1 - Marynowane kabaczki foto
2

Następnie obieramy selera oraz marchew i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka i podgotowujemy.

Krok 2 - Marynowane kabaczki foto
3

Wodę, sól, cukier i pieprz zagotowujemy razem z octem.

Krok 3 - Marynowane kabaczki foto
4

Do słoika dajemy czosnek, ziele, gorczycę i koper, a na to układamy na dno kabaczki, później warstwę warzyw. Czynność powtarzamy do wykorzystania składników.

Krok 4 - Marynowane kabaczki foto
5

Tak przygotowane składniki zalewamy zalewą.

Krok 5 - Marynowane kabaczki foto
6

Słoiki wkładamy do garnka i gotujemy od momentu zawrzenia wody przez 4 minuty. 

Krok 6 - Marynowane kabaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 30.01.2014 14:29
mnóstwo ludzi myli te warzywa - skiedyś spotkałam się nawet z nazwą "dynia ozdobna"... ;)
[email protected] 19.08.2012 20:49
pyszny przepis
suzana 19.07.2012 13:45
lubię bardzo
ziutula
ziutula 19.07.2012 13:15
zmień nazwę na patisony...a przepis ciekawy...
anja3107 19.07.2012 13:09
ciekawy przepis
borgia 19.07.2012 13:00
Ale... to są patisony. Z pewnością pyszne i szkoda, bo ludzie szukają przepisów na patisony właśnie - z racji tej, że nie wiedzą co z nich zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak