Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka ze szpinaku do ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 10 dag
czosnek 5 ząbków
śmietana 100 ml
ser żółty 10 dag
masło roślinne 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka ze szpinaku do ryżu

Do garnka wlewamy wodę, lekko osoloną i gotujemy w niej szpinak. Odlewamy wodę i pozostawiamy do ścieknięcia wody. Na patelni rozpuszczamy 3 łyżki masła, dodajemy mąkę, następnie wlewamy śmietanę. Chwilę gotujemy. Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę i dodajemy do mąki. Na patelnie dodajemy także ugotowany szpinak, całość gotujemy około 5minut. Na koniec dodajemy starty ser żółty i doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.07.2012 09:37
lubię szpinak;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak