Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Bulion wlewamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, sól, kiełbaskę i plastry boczku, doprowadzamy do zagotowania i gotujemy około 5 minut, w tym czasie obieramy ziemniaki, płuczemy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości odcedzamy w międzyczasie gotujemy w osolonej wodzie jajka na twardo. Marchewkę, cebule i czosnek obieramy. Marchew ścieramy na małych oczkach na tarce do jarzyn i dodajemy do zagotowanego wywaru, cały czas nadal gotując


Komentarze

  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Moja mama bardzo lubi taki żurek!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    żurek na bogato,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !