Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie.
Mięso: mieszamy dokładnie mielone mięso z jajkiem, namoczoną kromką chleba, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku, formujemy małe kulki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju.
Cebulkę drobno kroimy, podsmażamy na oleju.
SOS: na patelnię wlewamy bulion (może być z kostki rosołowej), dodajemy łyżkę musztardy, gotujemy chwilkę zakłócamy sos mąką.

Do naczynia (żaroodpornego lub na blachę) układamy pokrojone w ćwiartki ziemniaki, kulki mięsne, cebulkę, posypujemy obficie startym serem, zalewamy sosem musztardowym, zapiekamy w piekarniku lub mikrofali (aż ser się stopi)

Wyszło pyszne!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smacznie brzmi - muszę wypróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !