Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowy torcik na zimno

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 2 sztuki
mleko 2 szklanki
budyń waniliowy 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
śmietana 30% 300 ml
cukier puder 3 łyżki
usztywniacz do śmietany 2 sztuki
biszkopty okrągłe 1.5 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy torcik na zimno

Dodatkowo dużo dowolnych owoców ja miałam
arbuza pokrojonego w kostkę około 2 szklanek
jagody około 1 szklanki + do dekoracji
jabłka papierówki pokrojone w plasterki około 2 szklanek
1/2 szklanki czerwonego agrestu
1 szklanka truskawek
Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy i zalać gorącym budyniem.
Wcześniej budyń ugotować na mleku i w gorącym rozpuścić żelatynę.
Galaretkę rozpuścić w 750 ml gorącej wody i jak przestygnie dodać do niej owoce(owoców ma być tyle, aby galaretka tylko je okrywała i po zastygnięciu połączyła).
Kiedy galaretka zacznie zastygać wylać ją na wystudzony już budyń i wstawić do lodówki do zastygnięcia, wierzch deseru po zastygnięciu posmarować śmietaną, ubitą wcześniej z cukrem pudrem i usztywniaczem do śmietany, dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 24.08.2012 11:08
Fantazja smaku
mariusz14 22.08.2012 12:48
pycha
Karolina44 01.08.2012 15:31
Uwielbiam do kawusi
Mysiunia 19.07.2012 17:32
jest sliczny :)
halina17 19.07.2012 12:59
smaczny torcik
Agnieszka91 19.07.2012 10:09
pychotka
Ewa104 19.07.2012 09:20
Jak ja lubię te Twoje słodkości!
Joanna46 19.07.2012 09:00
W sam raz na upały.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak