Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowy bigosik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 SZT
cebula 1 SZT
olej 1/4 szklanki
sok pomidorowy 1,2 litra
pieprz do smaku
sól do smaku
rosołki warzywne 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowy bigosik

Cukinię obieramy ze skórki i wycinamy całe gniazdo nasienne i kroimy w kostkę lub podłużne słupki , na oleju przesmażamy delikatnie pokrojoną cebulę, wrzucamy cukinię, podlewamy wodą(około 1/2 szklanki).
Dodajemy przyprawy, ja dodaję rosołki warzywne, pieprz
Po 10-15 minutach, zależy jak grubo była pokrojona cukinia, zalewam sokiem pomidorowym, najlepszy taki własnej roboty i duszę jeszcze kilkanaście minut, gotowe, posypuję świeżą pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 19.07.2012 17:50
Ja robię w każdym sezonie cukiniowym, potem już tak nie smakuje
Ankha 19.07.2012 08:31
Kiedyś robiłam podobny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak