Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Zaczynamy od zrobienia zaczynu: drożdże rozpuszczamy w szklance mleka, dodajemy 2 łyżki cukru i mąkę tak aby zaczyn był dosyć gęsty, odstawiamy do wyrośnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem. Do mąki dodajemy masło w temperaturze pokojowej, dodajemy żółtka, drożdże i wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto wałkujemy i wykrawamy krążki. Na każdym kładziemy łyżeczkę jagód wymieszaną z łyżeczką cukru.


Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne, uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja też uwielbiam, nie ma to jak domowa bułeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    wyglądają cudnie:)
  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    uwielbiam jagodzianki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    uwielbiam::)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam !!! Pyszne jagodzianki... ostatnio uczę się robić dania na drożdżach :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    Domowe najlepsze;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    slicznie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszne z melkiem lub kawką
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    wygladaja pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    wygladaja pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !