Sposób przygotowania

Wodę należy zagotować wraz z kością, całość gotować przez około 40 minut zdejmując z wierzchu pianę( szumowinę). Wszystkie warzywa należy obrać, ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do mięsa, zaś marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do zupy, pod koniec gotowania wrzucić ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy Prymat. Następnie dodać kaszę manną i pogotować jeszcze przez około 20 minut. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Całkiem dobra zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Moja babcia to robiła krupnik...pycha. Może i ja spróbuję.
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobra zupa
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    dobra, zdrowa, pożywna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    solidna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pycha zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    krupnik :) pycha:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    niedawno jadłem i bardzo mi smakował
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    polecam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    polecam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo dobra zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !