Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki na gorąco z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
jajko 2 sztuki
czosnek 2 sztuki
ryż 3 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1/2 litra
mąki 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
wody 4 łyżki
ziele angielskie 3 ziarka
Liść laurowy suszony Prymat 2 do smaku
natka pietruszki 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki na gorąco z ryżem

Do mięsa dodać jajka,czosnku,bułkę tartą,wody oraz przyprawy do smaku.mięso wyrobić na masę formować małe kulki.Bulion zagotować z
przecierem zielem i liściem.ryż ugotować na gęsto jak na gołąbki.kotleciki przysmażyć lekko na oleju z obu stron,następnie dać je razem z tłuszczem do bulionu pogotować 5minut potem wyłożyć i zrobić sos pomidorowy zagotować i pulpety włożyć do sosu z powrotem można doprawić śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 17.02.2013 11:49
Do tej pory robiłam tylko w sosie pieczarkowym, ale ten przepis jest bardzo zachecajacy :)
fictor123 06.01.2013 11:08
super
aisza1 19.12.2012 11:54
pycha
PIOTR11 18.11.2012 21:26
lubię takie jedzonko
sylwiusia055 03.10.2012 08:34
smaczne
kate.500 15.09.2012 21:15
apetycznie podane
Anna169Hosz 20.08.2012 11:22
Smaczne.
Hanna5 12.08.2012 18:55
wygląda pysznie
Katarzyna59 25.07.2012 18:34
smaczne
gusia1000 18.07.2012 22:04
Smaczne to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak