Sposób przygotowania

Kalafior umyć i porozrywać na małe różyczki. Marchewki obrać pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka dolać wody i wrzucić kostkę rosołową. Doprawić solą, maggi i pieprzem. Wrzucić listek laurowy, szczypiorek i pietruszkę. Wszystko gotować do momentu aż kalafior będzie miękki, ale nie rozgotować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Opłukać i wrzucić do zupy. Gotować do momentu aż będą miękkie. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Zagęścić 4 łyżkami mleka.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kurcze nabrałam ochoty na taką zupkę ale niestety nie mam za blisko do sklepu więc będę musiała jeszcze trochę poczekać z jej zrobieniem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !