Sposób przygotowania

Cukinię obrać, pokroić w grube plastry i oczyścić z gniazda nasiennego.
Miąższ pokroić w dużą kostkę.
Kiełbasę pokroić w półplasterki, a wędliny w paseczki - wrzucić do szerokiego rondla i przesmażyć.
Dodać przyprawy i pokrojoną cukinię - nakryć i udusić do miękkości.
Na końcu ostatecznie doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    mam cukinie w lodowce dobry przepis!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek5

    pycha cukinia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    super pomysl
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    lubię cukinię - fajny bigosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Smaczny i lżejszy od tradycyjnego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    super
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    To nasza letnia odmiana tradycyjnego bigosu z kiszonej kapusty, który robimy raczej w chłodniejszych porach roku :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !