Sposób przygotowania

- młode obrane kartofle utrzeć na drobnych oczkach tarki
- odcisnąć nadmiar wody, jeśli jej za dużo
- masę wymieszać z jakiem,pieprzem,kucharkiem i mąką
- smażyć na oleju rumiane placki
- gotowe posypać cukrem i do picia kawa zbożowa z mlekiem
- SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    octo

    ja bym nie mogla polaczyc cukru pudru i kucharka
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dzikowiec

    Jak ja je uwielbiam!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    uwielbiam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ziemniaczane na słodko rzadko jadam. Ja uwielbiam takie placki z mrożoną słoniną soloną
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    kiedyś tylko takie jadlem
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    jadałam takie jako dziecko, to mój smak dzieciństwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaki dziecinstwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    lubie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia8585

    najlepsze placki na swiecie to z ziemniaków :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    nigdy nie jadłam z cukrem,ale chętnie spróbuję,fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię placki ziemniaczane :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    też lubię na słodko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super placki
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Z cukrem i na ciepło są przepyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !