Przepis i sposób przygotowania na: Smerfowy tort
Gdy ciasto będzie już zimne, kroimy na 3 blaty. Pierwszy dokładnie nasączamy ponczem, smarujemy konfiturą, a następnie kremem i pokruszonymi bezikami (krem przygotowujemy następująco: bardzo dobrze schłodzoną kremówkę miksujemy z dodatkiem śmietan-fixów; na sam koniec dodajemy rozpuszczone i ZIMNE krówki - najlepiej po jednej i mieszamy bardzo delikatnie - oraz barwnik; jeśli nie chcemy dodawać krówek, dosładzamy cukrem pudrem). Postępujemy identycznie z pozostałymi blatami. Ostatniego blatu (od góry) nie smarujemy konfiturą. Tort starannie smarujemy kremem na bokach i górze, a następnie dekorujemy pozostałymi bezami (całymi na wierzchu tortu, pokruszonymi na bokach; boki można także ozdobić okruszkami po krojeniu blatów) oraz startą na obieraczce czekoladą. Smacznego!!!!