Sposób przygotowania

Pstrąga myjemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym i kładziemy na folii (musi być jej tyle żeby można było w niej zamknąć rybę)
Cytrynę kroimy w plasterki tak żeby został nam kawałek do skropienia ryby, czosnek kroimy w cieniutkie plasterki, zioła rozdrabniamy.
Następnie pstrąga oprószamy solą (u mnie morska) i pieprzem (używam cayenne), oraz skrapiamy sokiem z cytryny.
Na wierzchu i w środku ryby kładziemy plasterki cytryny, zioła i pomidorki koktajlowe poprzecinane na pół.
Folię szczelnie zamykamy i odstawiamy rybkę na co najmniej godzinę do lodówki (najlepiej na całą noc, ale nie jest to konieczne)
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, wkładamy zawiniętego w folię pstrąga i pieczemy ok 20 min.
Po tym czasie otwieramy folię i pieczemy jeszcze ok 5 min

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !