Sposób przygotowania

Żółtka miksujemy z cukrem i z cukrem waniliowy, aż uzyskamy jaśniutki kogiel-mogiel. W osobnej misce ubijamy na sztywno śmietanę. Delikatnie mieszamy ze sobą obydwie masy. Osobno ubijamy białka z jajek na sztywno. Dodajemy do masy jajeczno-smietanowej. Mieszamy badzo delikatnie, aby nie "zbić" struktury białka, ale połączyć składniki. Na koniec do masy wrzucamy maliny (ilosc wlaściwie wedle upodobania) i bezy pokruszone w kawałki (ale niezbyt drobe). Całośc lekko wymieszaną przekładamy do naczynia, które wkładamy do zamrażalnika. Na 2-3 godziny. Deser nie może się całkowicie zamrozic (jak lody. Ma miec konsystencje lekko przymrożonego musu. Podajemy s sosem malinowym, albo same. Mozna w pucharkach badz miseczkach. Jesli jest troszke bardziej zmrożone możemy pokroić w plastry.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !