Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie orientalnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata orientalna
odrobina przyprawy do kebaba lub gyrosa
1/2 cytryny
sól
pietruszka
bulion 1/5 szklanki
udka z kurczaka 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie orientalnym

Udka przekroić na połówki. Obgotować w wodzie doprawionej Vegetą ,solą i pieprzem. Po obgotowaniu posypać przyprawą do kebaba, wystudzić po czym dokładnie posmarować marynatą. Odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie udka smażyć na niewielkiej ilości oleju. Gdy lekko się podsmażą, wlać bulion (może być ten z obgotowanego mięsa), dodać trochę pietruszki, 3 plasterki cytryny,2 łyżki soku z cytryny. Wszystko razem dusić około 30 minut. Między czasie przewracać mięso na drugą stronę. Gotowe udka ja podaję z ryżem i sałatką z ogórka i cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.12.2010 16:24
Ten sos jest dobry.
rosik93 15.07.2010 16:40
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak