Sposób przygotowania

Udka przekroić na połówki. Obgotować w wodzie doprawionej Vegetą ,solą i pieprzem. Po obgotowaniu posypać przyprawą do kebaba, wystudzić po czym dokładnie posmarować marynatą. Odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie udka smażyć na niewielkiej ilości oleju. Gdy lekko się podsmażą, wlać bulion (może być ten z obgotowanego mięsa), dodać trochę pietruszki, 3 plasterki cytryny,2 łyżki soku z cytryny. Wszystko razem dusić około 30 minut. Między czasie przewracać mięso na drugą stronę. Gotowe udka ja podaję z ryżem i sałatką z ogórka i cebuli.

Spróbuj również

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Ten sos jest dobry.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !