Sposób przygotowania

Udka myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem, następnie należy piec je w temp.180 st. przez około 45 min. W tym czasie przygotować "pierzynkę": drobno posiekane orzechy, kardamon, czosnek i odrobinę soli wymieszać z majonezem, oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszać dokładnie całość, niech smaki kilka minut się przegryzą. Pierzynkę ułożyć na upieczonym kurczaku i zapiekać pod grillem 15 minut

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    fajne połączenie, ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetny sposób na kurczaka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    na pewno pyszna kapusta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !