Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z orzechami i kardamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka 2
orzechy włoskie 5 szt
kardamomu 1/2 łyżeczki
czosnku 2 ząbki
oliwa
majonez 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z orzechami i kardamonem

Udka myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem, następnie należy piec je w temp.180 st. przez około 45 min. W tym czasie przygotować "pierzynkę": drobno posiekane orzechy, kardamon, czosnek i odrobinę soli wymieszać z majonezem, oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszać dokładnie całość, niech smaki kilka minut się przegryzą. Pierzynkę ułożyć na upieczonym kurczaku i zapiekać pod grillem 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 07.01.2014 09:58
na pewno pyszna kapusta
fotoviderek 31.10.2013 07:29
Świetny sposób na kurczaka :)
goofy9 08.05.2013 21:37
fajne połączenie, ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak