Sposób przygotowania

Z jabłek i gruszek usunąć gniazda nasienne, ze śliwek pestki. Owoce pokroić w grubą kostkę i przełożyć do salaterki. Skropić 3 łyżkami rozpuszczonego w gorącej wodzie kwasu cytrynowego i dokładnie wymieszać. Posypać cukrem z przyprawami, wymieszać i wstawić do lodówki.

Przed podanie ponownie wymieszać i skropić Sosem sałatkowym włoskim Prymat.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    smacznie wygląda
  • 0
    monitor201611280052
    Opublikowano

    Ewa Wojtaszko

    fajna sałatka,ja bym do niej dodała jeszcze paneer i zrezygnowałabym z sosu włoskiego,zamiast tego może jakiś sos na bazie syropu z guavy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !