Sposób przygotowania

Do mięsa dodajemy jajko, tartą bułkę, cebulę i przyprawy. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy średnie pulpeciki. Na patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy pieczarki pokrojone w bardzo cienkie plasterki, solimy, przykrywamy i dusimy tak długo aż pieczarki puszczą sos i podduszą się w sosie własnym. Delikatnie wkładamy do tego pulpety i na małym ogniu dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. W tym czasie robimy sos pomidorowy. Przecier pomidorowy mieszamy z kilkoma łyżkami wody i przetartym czosnkiem. Pulpety wyjmujemy na chwilę, mieszamy sos pomidorowy z sosem pieczarkowymi i pieczarkami na patelni. Teraz pulpety ponownie wkładamy do sosu. Całość odkrywamy i odparowujemy nadmiar wody, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec duszenia warto spróbować czy sos nie wymaga dosolenia. Podajemy obłożone pieczarkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !