Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona na ciepło zasmażana z koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0.5 kg
koperek 1 pęczek
Kucharek i pieprz do smaku
mąka do zasmażki 1 garść
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona na ciepło zasmażana z koperkiem

Kapustę pokroić, zalać wodą, wstawić na gaz. Gotować do miękkości. Gdy już będzie ugotowana, na patelni dobrze rozgrzać smalec, wrzucić na niego garść mąki i podpiec do złocistego koloru. Na koniec zalać 1/2 szklanki wody i moment potrzymać na gazie mieszając. Odrazu wlać do kapusty i dokładnie wymieszać. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Zagotować. Zdjąć z gazu i dodać posiekany koperek. Dokładnie wymieszać. Podawać na gorąco jako dodatek do mięs.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.08.2011 09:08
smaczna
Margo1 22.09.2010 16:28
też lubię
lucyna15
lucyna15 10.07.2010 09:30
OOO PYCHOTKA :p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak