Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z jajkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 4 łyżki
jajko 5 sztuk
szynka wędzona 10 dag
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza gryczana 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z jajkiem

Kaszę gryczaną wypłukać, odcedzić. Rozgrzać w rondelku łyżkę oliwy wsypać kaszę. Smażyć mieszając ok 2-3 minut. Następnie zalać wrzącą wodą 280 ml, posolić do smaku. Mieszać, gotować do wchłonięcia wody. Pozostawić pod przykryciem kaszę. Szynkę pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Rozgrzać 3 łyżki oliwy, włożyć pokrojoną szynkę, smażyć do zrumienienia. Następnie dodać kaszę wymieszać. Wbić jajka do miseczki, roztrzepać widelcem, wlać do kaszy, wsypać szczypiorek. Smażyć mieszając. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smaczna kasza na śniadanie i nie tylko

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 20.09.2016 21:45
dobra jajecznica
goofy9 28.08.2012 23:33
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak