Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną wypłukać, odcedzić. Rozgrzać w rondelku łyżkę oliwy wsypać kaszę. Smażyć mieszając ok 2-3 minut. Następnie zalać wrzącą wodą 280 ml, posolić do smaku. Mieszać, gotować do wchłonięcia wody. Pozostawić pod przykryciem kaszę. Szynkę pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Rozgrzać 3 łyżki oliwy, włożyć pokrojoną szynkę, smażyć do zrumienienia. Następnie dodać kaszę wymieszać. Wbić jajka do miseczki, roztrzepać widelcem, wlać do kaszy, wsypać szczypiorek. Smażyć mieszając. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smaczna kasza na śniadanie i nie tylko

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    dobra jajecznica

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !