Sposób przygotowania

Biszkopt
3 jaja
1/2 szkl cukru
3/4 szkl mąki
1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
3 łyżki wody
Jaja ubiłam do białośći z cukrem , dodałam wodę i olej a na koniec makę z proszkiem , piekłam ok 20 min w tem 190 st w foremce 24 cm

Masa
400 ml jogurtu greckiego
300 ml śmietany 30 %
cukeir do smaku
3 łyzeczki zelatyny rozpuszczonej w odrobinie mleka ( studzimy )
Śmietanę ubiajmy z cukrem do smaku
Żelatynę łączymy z jogurtem a następnie dodajemy ubitą śmietanę , wylewamy na biszkopt i układamy na niej klika kawałków arbuza

Mus arbuzowy ;
600 g arbuza oczyszczonego z pestek
4 łyzeczki zelatyny rozpuszczonej w wodzie (studzimy )
Około 100 g arbuza kroimy w kawałki i układamy na białej masie lekko wciskając do środka
Pozostałą ilość miksujemy bądz blendujemy dodajemy rozpuszczoną zelatynę i mieszamy , następnie wylewamy na białą masę , zostawiamy do zastygnięcia

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    świetny pomysł na arbuza
  • 6
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wyszło genialnie , pysznie lekko ,no jestem mile zaskoczona ;)
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    oj zjadłabym sobie
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Wspaniałości!
  • 8
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    zachęcam kazdego do spróbowania , póki mamy pyszne arbuzy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Jeszcze chyba nigdy nie jadłam arbuza w jakimś cieście, czas spróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    KLEO

    napewno spróbuje :)
  • 2
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    warte spróbowania , świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oj wierzę Ci Anno samo patrzenie na to ciacho aż zachęca do jego zrobienia a co dopiero składniki i ten smak ... Pycha !
  • 3
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    tzreba się spieszyć , bo lato się kończy i czas arbuzów też , zawsze co dobre szybko przemija
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja uwielbiam takie wynalazki :) Czasami sama coś z arbuzem kombinuję. Uwielbiam greckie ciasto arbuzowe :)
  • 2
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Nie znam greckiego pzrepisu , chętnie bym wypróbowała ;)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    na sam widok ślinka cieknie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    rewelacyjnie wygląda i smakuje pewnie też;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aneta2208

    wygląda rewelacyjnie a ja kocham arbuzy
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Akurat takie na lipcowe dni.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    smakowite ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !