Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka z zasmażką i masełkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 300 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
masło 4 łyżek
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka z zasmażką i masełkiem

Kroki postępowania

1
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i wkładamy do wrzącej wody, dodajemy łyżeczkę cukru i 2 soli.
Krok 1 - fasolka z zasmażką i masełkiem foto
2
Na rozgrzanej patelni kładziemy masło i sypiemy bułkę tartą. I smażymy aż się bułka podpiecze.
Krok 2 - fasolka z zasmażką i masełkiem foto
3
Po 20 minutach odcedzamy fasolkę, kładziemy do miski i kładziemy na nią plasterki masła.
Krok 3 - fasolka z zasmażką i masełkiem foto
4
Posypujemy zasmażką i mieszamy.
Krok 4 - fasolka z zasmażką i masełkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 05.09.2012 19:45
tylko taką lubię;)
IZABELA29 27.07.2012 16:58
mam sie już przejadła...
pacpaw 20.07.2012 20:31
sezon na fasolkę w pełni także czas i taką zrobić
Emiliozo 19.07.2012 20:56
też tak zajadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak