Sposób przygotowania

Makron kolanka gotujemy al-dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i polewamy zimną wodą, pozostawiamy do odsączenia na druszlaku. Brokuły odgotowujemy, dosłownie 10min tak by były pół miękkie. Następnie rozdzielamy je na mniejsze kawałki. Ser żółty i szynkę kroimy w kostkę większą. Z kukurydzy i zielonego groszku odlewamy zalewę. Por dokładnie płuczemy i drobno kroimy. Pomidory z puszki odsączamy z syropu. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Sos koperkowy do sałatek przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy według smaku solą i pieprzem ziołowym. Mieszamy dokładnie i sałatkę wstawiamy do lodówki na co najmniej 20 minut. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    na pewno smacznal;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !