Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Około 2 godziny przed planowanym robieniem dania musimy zamarynować mięso. Podwójną pierś z kurczaka kroimy w średniej wielkości kawałki, natomiast cebule po obraniu kroimy w zgrabną kostkę. Do miseczki wlewamy ok. 1/4 szklanki oleju, wsypujemy mieszankę przypraw do Burrito, 0,5 łyżeczki soli oraz przekładamy pokrojone mięso i cebulę – całość bardzo dokładnie mieszamy. Pojemnik szczelnie zamykamy i wkładamy do lodówki. Mięso powinno się marynować przynajmniej 2 godziny, przejdzie aromatem cebuli i nabierze pikantności dzięki specjalnej przyprawie.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    musi być smaczne
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Z chęcią zjadłabym porcyjkę.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    rewelacyjne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysłowe, proste, z mięsem - idealne dla mnie :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    na pewno zachwyciło by mnie to danie;)
  • 1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bardzo przepadam za daniami, które stanowią kompletny obiad. Warto ten przepis polecić innym, szczególnie tym którzy czasami nie moją zbyt wiele czasu poświęcić w kuchni
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    przepis interesujący, skorzystam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !