Sposób przygotowania

W garnku zagotowujemy 3 litry wody z 3 kostkami rosołowymi. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchew i ziemniaki. Gotujemy do czasu, aż warzywa trochę zmiękną, następnie dodajemy zielony groszek, kalafior podzielony na różyczki, sparzony, obrany ze skórki i pokrojony na kawałki pomidor. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany szczypiorek, natkę pietruszki i bazylię. Jeśli zupa jest mało słona doprawiamy ją solą. Gotową zupę zaprawiamy śmietaną lub jogurtem naturalnym. Zupę możemy również ugotować na mięsie z kurczaka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    kalafior pod kazdą postcia - górą :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    pyszna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    kalafiorową bardzo lubimy ale groszku jeszcze nigdy nie dodawałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    niel ubię tradycyjnej kalafiorowej, ale taką bym zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha zupka,bardzo lubię takie jarzynowe
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    pyszna zupa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    uwielbiam taki talerz witamin
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    świetna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !