Sposób przygotowania

Brokuły dokładnie myjemy. Do garnka wlewamy wodę, lekko ją solimy, wkładamy brokuły i gotujmy na pół miękko. Następnie odcedzamy, schładzamy i rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Jajka roztrzepujemy ze szczyptą soli i pieprzu. Bułkę tartą wsypujemy do miseczki. Na patelni rozgrzewamy oliwę lub olej. Kawałki brokuł moczymy najpierw w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Wykładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na nie dużym ogniu, z każdej strony na złoty kolor. Na koniec posypujemy solą i pieprzem do smaku. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    bardzo dobre do obiadu i jako przekaska
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    bardzo dobre do obiadu i jako przekaska
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    zachecajace...może nawet własnie zrobie, bo...brokuł czeka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janek

    mmm zachęcające;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    uwielbiam takie potrawy...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawa przekąska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !