Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły w jajku i bułce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 1 kg
jajko 4 sztuki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły w jajku i bułce

Brokuły dokładnie myjemy. Do garnka wlewamy wodę, lekko ją solimy, wkładamy brokuły i gotujmy na pół miękko. Następnie odcedzamy, schładzamy i rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Jajka roztrzepujemy ze szczyptą soli i pieprzu. Bułkę tartą wsypujemy do miseczki. Na patelni rozgrzewamy oliwę lub olej. Kawałki brokuł moczymy najpierw w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Wykładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na nie dużym ogniu, z każdej strony na złoty kolor. Na koniec posypujemy solą i pieprzem do smaku. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.04.2016 21:28
ciekawa przekąska
wlicka 28.02.2013 22:01
uwielbiam takie potrawy...
babi17 03.02.2013 20:11
super
Janek 27.08.2012 14:35
mmm zachęcające;)
Amellia 01.08.2012 14:25
super
1j1o1l1a1 18.07.2012 13:26
zachecajace...może nawet własnie zrobie, bo...brokuł czeka :)
agunesu 18.07.2012 11:54
bardzo dobre do obiadu i jako przekaska
agunesu 18.07.2012 11:52
bardzo dobre do obiadu i jako przekaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak