Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 2litry wody, wkładamy opłukane udko z kurczaka i dodajemy kostkę rosołową kucharek. Gotujemy aż mięso będzie miękkie. W tym czasie obieramy ziemniaki i marchewkę i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa dokładnie płuczemy. Z groszku konserwowego odlewamy zalewę. Następnie do garnka dodajemy marchewkę i ziemniaki. Gotujemy około 10-15minut. Potem dodajemy fasolkę szparagową a po 2-3minutach groszek zielony. Następnie koncentrat pomidorowy rozrabiamy ze szklanką gorącego bulionu z garnka i wlewamy całość. Zagotowujemy. Na koniec zupę doprawiamy solą i pieprzem według smaku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    safcia

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smacznie i zdrowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !