Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, lekko ją solimy i wsypujemy kaszę jęczmienną. Gotujemy około 15minut, co pewien czas mieszając. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Kalafior i brokuły rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Do drugiego garnuszka wlewamy 2szklanki wody, dodajemy marchewkę. Po 10minutah gotowania dodajemy kalafior, brokuły i fasolkę zieloną szparagową. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. W tym czasie konserwę mięsną kroimy na kawałki i podsmażamy kilka minut na patelni. Dodajemy mięso do warzyw. W połowie szklanki zimnej wody rozrabiamy sos pieczeni jasny. Wlewamy do warzyw. Całość zagotowujemy, a na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym sosem polewamy kaszę. Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !