Sposób przygotowania

Mięso z indyka mielimy przez maszynkę. Dodajemy do niego jajka, sól, pieprz ziołowy, majeranek, przyprawę do kurczaka i troszkę papryki ostrej. Wszystko dokładnie mieszamy. Z mięsnego farszu formujemy kulki i lekko je spłaszczamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor. Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odlewamy wodę, wykładamy na talerz i posypujemy koperkiem, przyprawa do kurczaka i papryką ostrą. Kotlety polewamy majonezem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    super wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    lubię indycze mięso;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    nie jadlam jeszcze indyczych :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    pycha
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janek

    genialne!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smakowite :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !