Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól ok 0,5 kg
kapusta 6 dużych młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta

Kapustę poszatkować i zasypać solą. Odstawić na godzinkę lub dwie, w tym czasie co jakiś czas ugniatać. Na koniec odcisnąć sok i go odlać. Włożyć kapustę do słoi, dobrze ją ubić. Po tygodniu półtora mamy już młodą kiszoną kapustkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.09.2012 09:43
ja również kiszę sam
Agnieszka91 18.07.2012 12:32
robię taką samą polecam
anja3107 18.07.2012 10:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak