Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany kalafior

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1/2 małej sztuki
sól do smaku
jajko 1 sztuka
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany kalafior

Kroki postępowania

1
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości.
Krok 1 - Panierowany kalafior foto
2
Ugotowany kalafior odcedzić i lekko przestudzić.
Krok 2 - Panierowany kalafior foto
3
Jajko dokładnie rozbełtać, doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Panierowany kalafior foto
4
Ugotowane różyczki kalafiora zamaczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
Krok 4 - Panierowany kalafior foto
5
Kłaść je na rozgrzany na patelni olej.
Krok 5 - Panierowany kalafior foto
6
Smażyć na rumiano z każdej strony.
Krok 6 - Panierowany kalafior foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 18.07.2012 13:48
smakowicie :)
Rafał10 18.07.2012 10:45
nigdy takiego nie jadłam :) bardzo fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak