Sposób przygotowania

Do bulionu wcieramy na tarce marchewkę, ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę i całość gotujemy tak długo, aż ziemniaki będą prawie miękkie (około 15-20 minut). W międzyczasie gotujemy zszatkowaną drobniej kapustę kiszoną pod przykryciem. Ugotowaną kapustę odcedzamy, kroimy i wrzucamy do bulionu. Dodajemy opakowanie papryki i łyżeczkę mielonego kminku. Podajemy kapuśniaczek bardzo gorący.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam zupki :) Twoja wygląda bardzo pysznie :)
  • 2
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    ja uwielbiam kapuśniaczki - robię je na różne sposoby :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    fajna odmiana od tradycyjnego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pysznie wyglada :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !