Sposób przygotowania

W miseczce rozrabiamy sos ziołowy z oliwą, szatkujemy warzywa na cieniutkie paseczki - powinny być bardzo cieniutkie takie wiórka. Mieszamy ze sobą i zaprawiamy sosem z miseczki. Grzybki mun należy zalać wrzątkiem, po 20 minutach pokroić na bardzo cieniutkie paseczki. Warzywa wykładamy najlepiej do woka, podgrzewamy 3-5 minut. Następnie pakujemy je w papier ryżowy, dół sajgonki zanurzyłam w ubitych żółtkach I wrzuciłam na olej. Po obsmażeniu z obydwu stron, trzeba koniecznie obsączyć je z tłuszczu na papierowym ręczniku. Doskonałe z sosami chińskimi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    uwielbiam sajgonki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    extra!
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    pyszności:) takie oryginalne a tak proste
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    znakomite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Nigdy nie robiłam, ale jeść uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kocham sajgonki,przepis świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Takie sajgonki to ja lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !