Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy
kapusta biała 1/5
marchew 1
seler 1/2
cebula
sos ziołowy
por 1 mały
grzybki mun 5 szt
żółtko jajek 2
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z warzywami

W miseczce rozrabiamy sos ziołowy z oliwą, szatkujemy warzywa na cieniutkie paseczki - powinny być bardzo cieniutkie takie wiórka. Mieszamy ze sobą i zaprawiamy sosem z miseczki. Grzybki mun należy zalać wrzątkiem, po 20 minutach pokroić na bardzo cieniutkie paseczki. Warzywa wykładamy najlepiej do woka, podgrzewamy 3-5 minut. Następnie pakujemy je w papier ryżowy, dół sajgonki zanurzyłam w ubitych żółtkach I wrzuciłam na olej. Po obsmażeniu z obydwu stron, trzeba koniecznie obsączyć je z tłuszczu na papierowym ręczniku. Doskonałe z sosami chińskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 11.10.2013 11:25
Takie sajgonki to ja lubię :)
romanrafal
romanrafal 09.06.2013 08:35
kocham sajgonki,przepis świetny
rjustysia 12.12.2012 11:47
Nigdy nie robiłam, ale jeść uwielbiam :)
Magula 26.10.2012 09:15
super przepis
AURELKA 04.09.2012 20:22
znakomite
dagmara020 09.08.2012 16:01
pyszności:) takie oryginalne a tak proste
Mati3 29.07.2012 14:49
super:)
ewka1978 18.07.2012 09:09
uwielbiam sajgonki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak