Sposób przygotowania

Na początku gotujemy pomidorowy sos. Do wrzącego bulionu dodajemy przecier zagotowujemy, zagęszczamy mąką i dodajemy czosnek. Sos należy skosztować i doprawić solą lub ostrą papryką, bazylią czy innym ulubionym dodatkiem do sosu. Część sosu wylewamy do naczynia żaroodpornego. Mięsko wyrabiamy z przyprawami, jajkami i cebulą na jednolitą masę. Jeśli masa jest bardzo rzadka dodajemy łyżkę bułki tartej. Mięskiem wypełniamy suche rurki makaronowe, i układamy na sosie w naczyniu. Resztą sosu polewamy makaron. Rurki muszą być przykryte sosem, w przeciwnym razie mogą być twarde. Naczynie przykrywamy i wstawiam do nagrzanego piekarnika (tem. 180 ºC). Zapiekamy całość ok. 35 - 45 minut musimy sprawdzać miękkość makaronu. Można również makaron obgotować i dopiero nadziać farszem wówczas czas zapiekania jest krótszy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !