Sposób przygotowania

Mięsko kroimy w grubą kostkę (ok. 12 kawałków z dużej piersi). Boczek kroimy na 12 plastrów, cebule na 6 plastrów. Na szampurek nabijamy mięso na przemian z boczkiem, co cztery kawałki wkładamy cebulę, bardziej jest ona umieszczona dla ozdoby niż dla smaku. Na folii aluminiowej układamy szaszłyki, posypujemy szczodrze przyprawą (nie solimy już). Do takiej porcji wlewamy łyżkę oleju i łyżkę wody. Szaszłyki zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku 45 min w tem ok. 180 º C. na 10 min przed końcem pieczenia należy folię rozwinąć i pozwolić odparować wodzie.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !