Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa po Łabędzku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
mięso wieprzowe 300 g
cebula
śmietana 200 ml
mąka 1 łyżka
olej
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa po Łabędzku

Na patelni rozgrzewamy olej. wrzucamy cebule, następnie pokrojone w kostkę mięso. Doprawiamy do smaku solą i ziołami. Gulasz dusimy pod przykryciem ok. 60 minut. Następnie zagęszczamy sos mąką i dodajemy śmietanę. Fasolkę szparagowa gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy fasolka jest miękka odcedzamy ją, trzymamy chwilkę na sicie, że by odparowała i mieszamy z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 05.09.2012 11:45
ciekawe, nie jadłam takiego
dagmara020 10.08.2012 07:34
coś pysznego
Mati3 19.07.2012 16:57
interesujący przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak