Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze porcja, skropić je sokiem wyciśniętym z cytryny i natrzeć tylko pieprzem solą i tymiankiem i jałowcem tak przygotowane mięso odstawić do lodówki na kilka godzin.
Patelnię z grubym dnem dobrze rozgrzać i najpierw na gorącej mięso dobrze zrumienić, następnie przykryć pokrywką, zmniejszyć płomień i dusić do miękkości.
Kiedy mięso jest już prawie gotowe dodać grzyby (ja dodaję w całości) dolać śmietankę i dalej dusić kilka minut bez pokrywki na małym palniku, aż grzyby nam zmiękną, a sos zgęstnieje.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    niebo w gębie, że się tak wyrażę:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podzielam podląd czekoladki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !