Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso drobiowe w gyrosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 250 g
przyprawa gyros
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso drobiowe w gyrosie

Mięso myjemy i oczyszczamy z błonek, kroimy na malutkie kawałeczki - im cieńsze plastry tym lepsze. Następnie wrzucamy do miseczki i obficie polewamy oliwą i posypujemy przyprawą - mieszamy - zostawiamy na około godzinę w lodówce. Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy mięsko, smażymy do całkowitego zarumienienia aż mięsko będzie chrupiące. Podajemy z ryżem, sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 07.09.2012 20:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak