Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
pieczarki 5 szt
masło 1 łyżeczka
bulion drobiowy
śmietana 18 proc
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z pieczarkami

Na gotowym bulionie drobiowym lub na ok 2 litrach bulionu z kostki gotujemy pokrojone ziemniaczki ,marchewkę i pietruszkę . Po ok 10 min dodajemy różyczki kalafiora. Gotujemy dalej. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na masełku dodajemy do zupy . Gotujemy . doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Na koniec zaciągamy śmietaną i dekorujemy koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 03.09.2012 07:07
ciekawe polaczenie
kasiaw 26.07.2012 13:59
kalafiorowej z pieczarkami jeszcze nie próbowałam
iwa643 18.07.2012 07:33
polecam na obiad
iwa643 18.07.2012 07:33
polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak