Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem na serku topionym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
jajko
mleko 1 szkl
olej
sól
czosnek 3 ząbki
masło 1 łyżka
szpinak mrożony 1 opakowanie
serek topiony 2
woda 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem na serku topionym

Przygotowujemy ciasto na naleśniki: do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, wbijamy jajko wlewamy mleko, wodę gazowaną i olej około 1/2 łyżeczki - wszystko dokładniej miksujemy, kiedy powstanie jednolite ciasto smażymy naleśniki na dobrze nagrzanej patelni - jeżeli będzie to teflonowa możemy smażyć bez tłuszczu. następnie przygotowujemy farsz: na patelni roztapiamy łyżkę masła, dodajemy szpinak, wszystko podduszamy, przyprószając solą i dodając przeciśnięty czosnek. Naleśniki smarujemy serkiem topionym, nakładamy ciepły farsz szpinakowy i zawijamy. Podajemy na ciepło. Możemy zapiec w piekarniku posypując żółtym serem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

01.01.2014 20:43
Ja nienawidzę szpinaku, ale te naleśniki kocham
MAR3STA 08.02.2013 18:45
smaczna kolacja
MAR3STA 08.02.2013 18:45
smaczna kolacja
dianix 25.07.2012 10:55
na serku- fajnie
Monika111 18.07.2012 08:02
o uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak