Sposób przygotowania

Przygotowujemy ciasto na naleśniki: do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, wbijamy jajko wlewamy mleko, wodę gazowaną i olej około 1/2 łyżeczki - wszystko dokładniej miksujemy, kiedy powstanie jednolite ciasto smażymy naleśniki na dobrze nagrzanej patelni - jeżeli będzie to teflonowa możemy smażyć bez tłuszczu. następnie przygotowujemy farsz: na patelni roztapiamy łyżkę masła, dodajemy szpinak, wszystko podduszamy, przyprószając solą i dodając przeciśnięty czosnek. Naleśniki smarujemy serkiem topionym, nakładamy ciepły farsz szpinakowy i zawijamy. Podajemy na ciepło. Możemy zapiec w piekarniku posypując żółtym serem. Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    o uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    na serku- fajnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna kolacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna kolacja
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Ja nienawidzę szpinaku, ale te naleśniki kocham

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !