Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem, kaszą i ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego meiszanego 500 g
kaszy jęczmiennej 100 g
główka białej kapusty
cebula 1
koncentrat pomidorowy
oliwa
sól
pieprz
ryż biały 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem, kaszą i ryżem

Kroki postępowania

1
Główkę kapusty oparzamy. Z liści odkrawamy łyko. Mięso podsmażamy, ryż i kasze gotujemy w osolonej wodzie, kiedy mięsko, ryż i kasza wystygną wszytko razem mielimy za pomocą maszynki do mięsa, na koniec mielimy surową cebule
Krok 1 - Gołąbki z mięsem, kaszą i ryżem foto
2
wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku aby był pikantny smaczek. Zawijamy w liście, Układamy w garnku, podlewamy woda
Krok 2 - Gołąbki z mięsem, kaszą i ryżem foto
3
gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy kolejne 20 - 30 minut, aż kapustka zmięknie.
Krok 3 - Gołąbki z mięsem, kaszą i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 26.07.2013 06:56
bardzo lubię gołąbki , ale jednocześnie z kaszy i ryżu nie robiłam
Danost 30.01.2013 12:49
pyszne
Mati3 18.07.2012 17:30
ekstra:)
Mati3 18.07.2012 17:30
ekstra:)
Magula 18.07.2012 10:31
pyszności, az slinka mi cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak